Kies lettergrootte

Contact

Gas- of stroomstoring doorgeven? 

Bel 0800-9009 (gratis).

Neem voor overige vragen of opmerkingen contact op met Stedin Klantenservice.   

COOKIES

Stedin maakt gebruik van cookies, lees meer hierover.

Storing elektriciteit

Als de stroom uitvalt, is het belangrijk dat u eerst bepaalt of er een defect is in uw eigen installatie of dat er iets mis is in het netwerk van Stedin. Via onderstaand stappenplan (downloadbare versie) bepaalt u snel wat u moet doen. Grotere storingen staan weergegeven op onderstaande kaart. Details hierover zijn 24/7 beschikbaar via onze apps voor iPhone (apple), Android, tablets en onze mobiele website.

VOLLEDIG OVERZICHT STORINGEN
Bekijk het historisch overzicht van alle gas- en elektriciteitsstoringen

KOSTEN MONTEUR
Is de storing na het doorlopen van het stappenplan nog niet opgelost? In overleg met de medewerkers van het Nationaal Storingsnummer kan een monteur bij u langskomen om de storing te verhelpen. Is de storing veroorzaakt door een defect in de installatie van Stedin? Dan brengen wij geen kosten bij u in rekening. Is de storing veroorzaakt door uw eigen installatie? Dan brengen wij kosten in rekening voor het sturen van een monteur om de storing te verhelpen. 
 
Voor het berekenen van het tarief gaan wij uit van het tijdstip waarop u de storing meldt. Bij meldingen buiten kantooruren kunt u ervoor kiezen om tijdens kantooruren de storing opnieuw te melden. Zo kunt u tegen een goedkoper tarief worden geholpen. De tarieven zijn inclusief voorrijkosten en de kosten voor het verhelpen van de storing.

Wij hanteren de volgende tarieven (inclusief BTW):

7.00 – 19.00 uur 66,09 euro
19.00 – 23.00 uur 91,51 euro
23.00 – 7.00 uur 142,35 euro
Weekend: vrijdag 19.00 uur – maandag 7.00 uur 91,51 euro (ook op feestdagen)
Weekend: nachttarief 23.00 uur – 7.00 uur 142,35 euro (ook op feestdagen)