ik wil de aansluiting
tijdelijk afsluiten


Als u tijdelijk geen gas of elektriciteit nodig heeft, kunnen wij de aansluiting tijdelijk afsluiten (verzegelen). Dit kan voor maximaal 12 maanden. Daarna moet u kiezen voor heraansluiting of definitief verwijderen van de aansluiting. Gaat u verbouwen en zit de gas- en/of elektriciteitsaansluiting in de weg? Dan is er de mogelijkheid om de huisaansluiting tijdelijk om te zetten naar een bouwaansluiting. Na de werkzaamheden kunnen we de bouwaansluiting dan weer aanpassen naar een huisaansluiting. 

WAT DOET STEDIN 
VOOR U?

Om veilig te kunnen werken of verbouwen, kunnen wij de aansluiting tijdelijk afsluiten. Als de werkzaamheden klaar zijn, sluiten we de aansluitingen weer voor u aan. Zorg er dan wel voor dat u voor de levering van energie tijdig weer een contract afsluit met een energieleverancier. 

  • informatie over de aansluiting(en) en de mogelijkheden
  • verzegeling van de gas- en/of stroomaansluiting als u tijdelijk geen energie nodig heeft 
  • heraansluiten van de gas- en/of stroomaansluiting als u weer energie wilt 

Tijdelijk de aansluiting afsluiten
in 4 stappen

  • Neem contact met ons op
  • Overeenkomst energieleverancier opzeggen
  • Wij voeren de werkzaamheden uit
  • Binnen 12 maanden heraansluiten
Neem contact met ons op

Wilt u de energieaansluiting tijdelijk afsluiten? Neem contact op met onze Klantenservice. Wij informeren u over de kosten, u betaalt de kosten en we maken een afspraak voor de uitvoering van de werkzaamheden

Overeenkomst energieleverancier opzeggen

U heeft voor de tijdelijk afgesloten energieaansluiting geen leveringscontract meer nodig met een energieleverancier. Zeg dit tijdig op om onnodige kosten te voorkomen.

Wij voeren de werkzaamheden uit

Op de afgesproken datum voeren wij of de aannemer de werkzaamheden uit.  

Binnen 12 maanden heraansluiten

De tijdelijke afsluiting moet u binnen 12 maanden aanpassen. Kiest u ervoor om de aansluiting weer in gebruik te nemen? Neem dan contact met onze klantenservice op. Zorg er wel voor dat u uiterlijk 10 werkdagen voor de inschakeling een nieuw contract met een energieleverancier heeft afgesloten. Heeft u de aansluiting toch niet meer nodig? Dan kunnen we deze definitief verwijderen.  

bereken
kosten

Er zijn kosten verbonden aan het tijdelijk afsluiten van uw aansluiting.

Voor heraansluiting betaalt u terugkerende kosten voor de aansluiting. U betaalt deze kosten via uw energieleverancier.