U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Heeft u nota’s ontvangen voor afspraken uit 2020, die u reeds betaald heeft? Dan hoeft u géén actie te ondernemen. Deze zijn foutief verzonden en worden door ons afgeboekt.

VEELGESTELDE
VRAGEN

De drie RES’en (U16, Amersfoort en Foodvalley) hebben allemaal hun RES 1.0 opgeleverd. Halverwege 2022 moeten de locaties voor zon en wind bekend zijn. Kunnen die allemaal doorgaan?

Nieuwe zon- en windinitiatieven in de provincie Utrecht kunnen niet meer vanzelfsprekend aangesloten worden op het elektriciteitsnet. TenneT verwacht de knelpunten in de periode 2026-2029 gefaseerd op te kunnen lossen. Voor de RES-ambities in Foodvalley, Amersfoort en U16 vormt deze planning een kritisch pad om de gestelde ambities in 2030 te kunnen halen. Integrale samenwerking is dan ook noodzakelijk om werkzaamheden te kunnen versnellen en het vrij komen van nieuwe transportcapaciteit zo efficiënt mogelijk te benutten.

Gerelateerde vragen