U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Het is op dit moment erg druk bij onze Klantenservice. Daarom kan de wachttijd langer zijn dan u van ons gewend bent. Misschien staat het antwoord op uw vraag tussen onze veelgestelde vragen. Excuses voor het ongemak.

VEELGESTELDE
VRAGEN

Hoe gaat het Openingsbod om met het inzetten van hybride warmtepompen bij duurzaam gas?

De drie modellen uit het Openingsbod gaan ieder op zijn eigen manier om met het inzetten van een hybride warmtepomp. Alle drie de modellen beschouwen voor duurzaam gas twee bijbehorende technieken: een HR ketel en een hybride warmtepomp. De twee optimaliserende modellen (CEGOIA en Vesta-MAIS) bepalen ieder per buurt met uitkomst duurzaam gas welke techniek de voorkeur heeft gebaseerd op kosten-baten berekeningen. Het Energietransitiemodel van Quintel is geen optimaliserend model gebaseerd op kosten, maar baseert de voorkeur voor een HR ketel of hybride warmtepomp voor duurzaam gas buurten op de type woningen in deze buurten. Meer informatie over CEGOIA, Vesta-MAIS en het Energietransitiemodel vindt u hier. Bij het samenvoegen van de resultaten van de drie modellen is er voor gekozen om bij voldoende overlap één warmtetechniek te koppelen aan elke buurt. Er is dus géén overlap gezocht in de voorkeur voor HR ketel of hybride warmtepomp in de drie modellen en energietoekomsten.

Gerelateerde vragen