U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

VEELGESTELDE
VRAGEN

Ik heb/wil zonnepanelen en woon in de regio Utrecht. Ik hoor nu dat het elektriciteitsnet daar vol raakt voor teruglevering. Kan ik nu niet/minder terugleveren met mijn zonnepanelen?

We hebben inderdaad te maken met een vol elektriciteitsnet in de regio Utrecht voor teruglevering van elektriciteit. Dit komt omdat TenneT de elektriciteit uit het net van Stedin niet meer kan transporteren naar het bovenliggende hoogspanningsnet. Dit is alleen van invloed op klanten met een grootverbruikaansluiting, dat is een aansluiting groter dan 3 x 80 Ampère (meer dan ca. 200 panelen). Alle consumenten hebben echter een kleinverbruikaansluiting. Daarop heeft dit geen invloed. Consumenten kunnen gewoon blijven opwekken en zonnepanelen aansluiten. Wel is het zo dat het steeds drukker wordt op ons net. Daardoor kunnen er soms spanningsproblemen ontstaan, omdat dan alle zonnepanelen tegelijkertijd opwekken. Soms kan er dan minder worden teruggeleverd aan het net. Voor meer informatie over de beperkingen in dit gebied kijk op www.stedin.net/utrecht.

Gerelateerde vragen