U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Het is op dit moment erg druk bij onze Klantenservice. Daarom kan de wachttijd langer zijn dan u van ons gewend bent, ook op WhatsApp. Misschien staat het antwoord op uw vraag tussen onze veelgestelde vragen. Excuses voor het ongemak.

VEELGESTELDE
VRAGEN

Wat is blindverbruik?

Elektriciteit bestaat uit twee vormen: werkzame energie en blindenergie. Blindenergie ontstaat door het gebruik van elektrische apparaten gebruikt en is energie die niet bruikbaar is. Blindenergie blijft in ons elektriciteitsnet en legt beslag op de transportcapaciteit. Daardoor ontstaan kosten.

De mate van blindenergie is afhankelijk van het aantal elektrische apparaten dat u heeft. Een zekere hoeveelheid blindenergie is vrij, voor het overige brengen wij transportkosten in rekening. U vindt de hoeveelheid blindverbruik terug op de factuur onder vermelding van 'Transportkosten blindverbruik'.

Gerelateerde vragen