U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

VEELGESTELDE
VRAGEN

Wat omvat de ruime en beperkte beschikbaarheid van lage temperatuurbronnen in de energietoekomsten

Het Openingsbod Warmtetransitie maakt gebruik van energietoekomsten om de voorkeurstechnieken voor buurten in de toekomst te berekenen. De huidige ‘CO2emissieBedrijven’ en ‘DataCentraWarmte’ kaartlagen in de Warmteatlas vormen de basis voor de beschikbaarheid van lage temperatuur (LT)-restwarmte in het openingsbod. Bronnen met een minimumcapaciteit van 3 MWth worden meegenomen. 


Beschikbaarheid restwarmte
(t.o.v. huidige beschikbaarheid)


Ruim

Beperkt

Datacenters

100%

0%

Figuur: Schalingsfactoren ten opzichte van huidige beschikbaarheid van LT-restwarmte voor zowel ruime als beperkte beschikbaarheid van restwarmte.

Alle LT-restwarmtebronnen in het Stedin, Enduris en Capturamgebied in een straal van 500 meter daaromheen zijn meegenomen in de analyse. Het ETM en CEGOIA werken met een vaste maximale reikwijdte per bron van 500 meter. Vesta MAIS berekent dit anders. Vesta MAIS berekent op basis van een kosten-baten analyse of een aansluiting met een restwarmtebron de gewenste voorkeurstechnologie is (ten opzichte van de andere opties).

Gerelateerde vragen