U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Heeft u nota’s ontvangen voor afspraken uit 2020, die u reeds betaald heeft? Dan hoeft u géén actie te ondernemen. Deze zijn foutief verzonden en worden door ons afgeboekt.

VEELGESTELDE
VRAGEN

Wat omvat het congestiegebied?

Het gaat in dit geval concreet om het hoogspanningsnet van provincie Utrecht met 9 hoofdverdeelstations en 30 TS-MS-stations in de provincie Utrecht. Congestie geldt voor alle gemeenten in Utrecht, met uitzondering van Vijfherenlanden en een gedeelte van Woerden. Woerden is voor het grootste deel aangesloten op het hoogspanningsstation Gouda, wat deel uitmaakt van het hoogspanningsnet van Zuid-Holland. Het zuidoosten van Woerden is aangesloten op het 50kV-station in Montfoort, dat is aangesloten op het hoogspanningsnetwerk van Utrecht. Hiervoor geldt congestie. Vijfherenlanden is aangesloten op het hoogspanningsstation Arkel, dat ook deel uitmaakt van het hoogspanningsnet van Zuid-Holland.

Gerelateerde vragen