Hier opgewekt

Hét kennisplatform voor lokale duurzame energie-initiatieven

Steeds meer groepen mensen besluiten om gezamenlijk te investeren in het zelf opwekken of opslaan van energie. Denk aan een vereniging van eigenaren. Of buurtbewoners die op het dak van een school samen zonnepanelen leggen. We verwachten dat dit soort collectieven steeds meer voorkomen. Via de stichting Hier Opgewekt zijn we aangehaakt bij deze ontwikkeling.

De Stichting Hier Opgewekt is vier jaar geleden opgericht om lokale duurzame energie-initiatieven te ondersteunen. Er zijn namelijk steeds meer mensen die in groepen energie opwekken. Hier Opgewekt is het kennisplatform voor deze initiatieven, zodat niet elk energiecollectief het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Voor Stedin is dit een geheel nieuwe klantgroep. De collectieven hebben andere vragen dan huishoudens en mkb, maar ze zijn weer een stuk kleiner dan grote bedrijven. Bovendien hebben ze andere wensen en behoeften.

Naar de website van Hier Opgewekt

Samen energie opwekken: hoe gaat dat?

Met Hier Opgewekt kunnen we deze collectieve initiatieven beter ondersteunen. Bijvoorbeeld met kennis over het starten van een initiatief, financiering, juridische en fiscale aspecten of ledenwerving. Ook voor medewerkers van lokale en regionale overheden biedt Hier Opgewekt een schat aan informatie.

Partners

logo Aliander logo Fudura logo VNG