Hoe zit dat dan met koken op gas?

In een wijk zonder gas kan inderdaad niet op gas worden gekookt. Inductie is een veel gekozen alternatief voor het koken op gas.

Bij het koken op inductie gaat u meer elektriciteit gebruiken. Om te voorkomen dat de stoppen doorslaan, heeft u voor de meeste inductiekookplaten een aangepaste of moderne meterkast nodig met een 3-fasen aansluiting (een zogenaamde krachtstroomaansluiting) of twee extra lichtgroepen.  

Laat uw installateur al voor het aanschaffen van een inductiefornuis kijken naar uw meterkast en de aanpassingen die eventueel nodig zijn. Zo heeft u vooraf inzicht in de aanpassingen en de bijbehorende kosten. 

Op onze website leest u hoe u het verzwaren van de aansluiting regelt. Let op: bij een zwaardere aansluiting betaalt u ook meer voor de periodieke aansluit- en transportvergoedingen. U betaalt deze kosten via uw energieleverancier.  

Kijk voor meer tips over het overstappen op inductie op https://www.hier.nu

Gerelateerde vragen

01 Wat is de inkeerregeling?
Een inkeerregeling is bedoeld voor ontwikkelaars en opdrachtgevers zoals gemeenten die al een contract met Stedin zijn aangegaan en dat willen openbreken.
Lees meer
02 Wat kan ik doen als mijn nieuwbouwwoning nog van een aardgasaansluiting wordt voorzien?
Als eigenaar van een nieuwbouwwoning in het werkgebied van Stedin kunt u de projectontwikkelaar of gemeente benaderen en wijzen op Stedin’s inkeerregeling.
Lees meer
03 Zijn er uitzonderingen op de wet?
Alleen het college van burgemeester en wethouders van gemeentes mag, als daar zwaarwegende redenen voor zijn, bepalen dat er voor een bepaald gebied een uitzondering wordt gemaakt.
Lees meer
04 Waarom mag er geen gasaansluiting meer gemaakt worden?
De overheid heeft bepaald dat aardgasvrije nieuwbouw de norm wordt. Het laten vervallen van de aansluitplicht voor nieuwbouw past in de ontwikkeling om de gebouwde omgeving los te koppelen van het aardgas.
Lees meer
05 Wat betekent de wet voor nieuwe gasaansluitingen bij bestaande bouw?
Voor bestaande panden geldt dat er in principe wel een nieuwe gasaansluiting gerealiseerd mag worden, bijvoorbeeld bij splitsing van een pand.
Lees meer