U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Bij Stedin vinden we dat we duurzaam vooral moeten doen. Zeker omdat we een maatschappelijke functie hebben en een vanzelfsprekende ambassadeur van de energietransitie zijn. We maken immers ons netwerk geschikt voor nieuwe energie. 

Daarbij kijken we ook kritisch naar ons eigen dagelijks handelen. Zo willen we steeds minder CO2 en fijnstof uitstoten, circulair met grondstoffen omgaan én iedereen gelijke kansen bieden. We staan als bedrijf midden in de maatschappij. Met medewerkers die zelf óók werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie.

One Planet thinking
Er is maar 1 planeet

Het in hoog tempo verstoken van de voorraden van de aarde en de dreigende tweedeling tussen kansrijke en kansarme mensen, brengt de grenzen van onze planeet in zicht. Er is maar 1 planeet en daarmee moeten we het doen. Daarom proberen we de impact van onze eigen bedrijfsvoering binnen de grenzen van onze planeet te houden. Dat is One Planet Thinking. 

We hebben in kaart gebracht op welke thema’s onze grootste impact zit. Dat zijn er vier: klimaatverandering, grondstofgebruik, gezonde lucht en een inclusieve samenleving. Wij zetten ons in om onze impact op die gebieden actief te verminderen, en waar nodig te compenseren. Op het vlak van inclusieve samenleving willen we onze positieve impact juist vergroten en een voorbeeld zijn voor andere bedrijven.

Onze bijdrage aan duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties

Veelgestelde vragen over het ESG*-beleid van Stedin Groep