Wie zet straks jouw wasmachine aan en uit?

10-08-2015
Binnenkort kan vraag en aanbod van elektriciteit bij jou thuis aangestuurd worden. Dat betekent bijvoorbeeld dat automatisch je wasmachine aangaat wanneer de prijs het best is. Maar voelen we ons daar wel prettig bij? Het is een van de hamvragen van vraagsturing. 

Kort geleden deed de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een bijzonder verzoek: consumenten zouden niet meer overdag moeten wassen. Alleen in de daluren  moet de machine nog aan . Nieuwe partijen kunnen met hun innovaties bovendien automatisch de was  laten draaien op momenten dat de prijs laag is. 

Telegraaf-reacties

De Telegraaf plaatste een artikel over het ACM-verzoek en de reacties waren verre van mals. Was dit niet gewoon een manier om tariefsverhogingen te verbloemen? Wie dachten ze wel niet dat ze zijn? Dat ze ons konden vertellen wanneer we wat moeten doen? En krijgen we dan een robot die onze apparaten gaat aansturen? Veel mensen voelden zich niet prettig bij de privacy-aspecten hiervan.  


Vraagsturing als oplossing 

Voor een netbeheerder als Stedin is deze discussie ontzettend interessant. Wij hebben liever niet dat iedereen tegelijkertijd de apparaten in huis aanzet, omdat dan de balans tussen vraag en aanbod op het net verstoord raakt. Ook zorgt het groeiend aantal zonnepanelen en de energie die daardoor wordt teruggeleverd aan het net voor enorme pieken. Hoe groter die pieken zijn, hoe meer we moeten investeren in  de netten en hoe duurder het voor klanten wordt. Vraagsturing kan dan een goede oplossing zijn: dit kan met software die automatisch bepaalt op welk moment elektrische apparaten aan gaan. Bijvoorbeeld voor het draaien van een wasje  of opladen van een auto als de zon schijnt.  

Groot blijven denken 

Ik verwacht alleen weinig voordeel voor de netbeheerder als iemand een wasmachine een uurtje later aanzet. De wasmachine verbruikt 5% van al de elektriciteit in huis en wordt bovendien steeds energiezuiniger. Ik geloof meer in de aansturing van grotere energievragers, zoals elektrische auto’s, warmtepompen of echt grote industriële apparaten, zoals koelinstallaties. Die kunnen echt het verschil maken. Neem bijvoorbeeld het innovatieproject Couperus van Stedin. Daar zijn 300 warmtepompen in het appartementencomplex aanwezig die ook als warmtebuffer dienen. Door deze warmtepompen te sturen, verminderen de pieken in  het net. 

Wat zou ik zelf doen? 

Maar als klanten zich helemaal niet prettig voelen bij vraagsturing, dan werkt het natuurlijk niet. Als ik naar mezelf kijk, zou ik ook niet direct staan te springen bij het idee dat een of andere partij mijn wasmachine aan- en uitzet. Alleen wanneer het me echt wat oplevert en ik precies weet wat de consequenties zijn, vind ik het een  overweging. Aan de andere kant hecht ik er ook waarde aan dat de netten goed blijven functioneren zonder absurd duur te worden voor ons allemaal. Ik kan me voorstellen dat zo’n sturingssysteem daaraan bijdraagt. Een lastig dilemma…  

Vraagsturing werkt dus alleen als klanten willen meewerken. Ik zou zelf nog wel een drempel over moeten. Hoe denk jij erover? Ik ben benieuwd!

Deel dit artikel