Aardgasvrij wonen! Hoe dan?

Rotterdam 20-09-2017

 Stedin-medewerker Frans Verhaar bij een zonnepaneel

Binnen 35 jaar wonen we allemaal aardgasvrij. Dit is een van de maatregelen om Nederland duurzaam te maken. Maar 95 procent van de huishoudens gebruikt nu nog aardgas om de woning te verwarmen en om te koken. Dus jij waarschijnlijk ook. Maar hoe bereid je je als huiseigenaar voor op aardgasvrij wonen?   

Stoppen met aardgas gaat wijk voor wijk. Vaak neemt de gemeente het initiatief om te beginnen. Steeds meer gemeenten gaan hiermee aan de slag en werken intensief samen met Stedin. Op hierverwarmt.nl check je of er bij jou in de buurt al initiatieven zijn. Nog geen concrete plannen voor jouw buurt? Dan kun je wel zelf alvast aan de slag. Omdat een grote verbouwing niet voor iedereen direct binnen handbereik ligt, kun je starten met het verlagen van je gasverbruik en het isoleren van je woning. Want welk alternatief je ook krijgt voor aardgas, energie besparen is altijd nodig. Met deze maatregelen zit je als huiseigenaar altijd goed:

  • Isoleer je vloer, dak, spouwmuren
  • Kies voor HR++/+++ glas
  • Kook op inductie
  • Leg zonnepanelen op je dak en registreer ze via energieleveren.nl 
  • Kies groen gas en groene stroom
  • Tip: Maak gebruik van subsidies

Meer informatie vind je op hierverwarmt.nl. Je hoeft het trouwens niet alleen te doen. Je kunt ook samen met bijvoorbeeld buurtbewoners een initiatief starten op energie op te wekken of te besparen. Meer weten? Kijk dan op stedin.net of hieropgewekt.nl

Deel dit artikel