Een slimme meter én eerlijke meter #HOEDAN?

Rotterdam 06-04-2018

Stedin-medewerker Dirk Bijl de Vroe met een fair meter

We hebben een (nieuwe) missie: Samen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie. Dat betekent ook een duurzaam inkoopbeleid. Zeker voor de slimme meter waar Stedin er per jaar 350.000 aanbiedt ter vervanging van de oude gas- en elektriciteitsmeters.  De slimme meter die wij aan onze klanten aanbieden, is niet alleen slim, maar ook duurzaam en verantwoord. Bij de inkoop is gelet op het gebruik van duurzame materialen, de herkomst van grondstoffen, het inzetten van circulariteit en het uitsluiten van kinderarbeid.

Een betere leefwereld begint met een betere vraag.
 
 

Het Fair Meter project is in 2013 in samenwerking met onze meterleveranciers en Alliander gestart. Doel van het project was het inkopen van de nieuwe generatie slimme meters op een duurzame, verantwoorde manier: een eerlijke meter. De Fair meter. Geïnspireerd door het Nederlandse bedrijf Fairphone hebben we het concept Fair gedefinieerd en uitgevraagd in de aanbesteding voor de nieuwe meters.

Stedinner Dirk Bijl de Vroe is sinds zijn start bij Stedin bij het project betrokken: “In de SMR5 meters zitten veel plastics en metalen en elektronica. Vaak is oorsprong van componenten onduidelijk, weten we niet of het product bestaat uit gerecyclede materialen of dat de meter na levensduur wel hoogwaardig is her te gebruiken. Door ‘Fair’ deel te maken van het inkoopproces gaven we leveranciers de kans om hier een oplossing voor te vinden. We beseften ons: een betere wereld begint met een betere vraag.” 

Met de Fair Meter maken we samen met Alliander werk van een leefwereld vol nieuwe energie!

Meer zien van onze missie? Bekijk onze video:

Deel dit artikel