Het dak op! Wat komt er kijken bij de installatie van je zonnepanelen?

Rotterdam 08-08-2017

Vrouw houdt modelhuisje vast Foto: iStock

Je bent eruit: jij gaat zelf je energie opwekken met zonnepanelen. Hup dat dak op. Of… wacht nog even. Want hoe kies je de juiste leverancier, kun je subsidie krijgen en wat gebeurt er als je meer stroom opwekt dan je verbruikt? 

Voordat je zonnepanelen laat installeren, is het goed om een aantal zaken nog even op een rijtje te zetten. Zo is een goede installatie van het zonnepanelensysteem belangrijk voor je stroomopbrengst. En niet onbelangrijk: voor je dakconstructie. Op zoek naar een vakbekwame leverancier dus. Milieu Centraal heeft een handige checklist opgesteld: hiermee kom je meer te weten over een aantal praktische zaken (is een omgevingsvergunning nodig?) en stel je de juist vragen aan het installatiebedrijf. Registreer ook alvast je zonnepanelen via energieleveren.nl

Nog één ding: misschien worden je buren iets minder enthousiast van jou als toekomstige zonnekoning van de straat. Op Hoe leg ik zonnepanelen mooi neer vind je tips en foto's met voorbeelden voor mooie oplossingen. Kies bijvoorbeeld voor een paar dummypanelen als dat een rustiger beeld op je dak oplevert. Zo'n paneel ziet eruit als een zonnepaneel maar levert geen stroom. Wie weet gaan je buren na jou ook overstag! 

Deel dit artikel