Watt? Zon levert meer op dan je spaarrekening

Rotterdam 25-07-2017

Foto: iStock

14 Watt? 14 zonnepanelen. Zoveel zijn er nodig om het volledige stroomgebruik van een gemiddeld huishouden te dekken. Ja ook bij bewolkt weer en in de winter is er voldoende licht om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Wil je zelf energie opwekken, overweeg dan het aanschaffen van zonnepanelen. 

Ze zijn milieuvriendelijk, want bij het opwekken van elektriciteit in een zonnepaneel komen geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij. En na drie jaar elektriciteitsproductie heeft een zonnesysteem net zo veel energie opgewekt, als nodig was bij de productie van het systeem. Zonnepanelen gaan zeker 25 jaar mee, tel uit je (milieu)winst.

Want over winst gesproken: investeren in zonnepanelen is vier keer zo rendabel als een spaarrekening. Bovendien maak je je huis waardevoller. Uit onderzoeken blijkt dat kopers een huis met zonnepanelen aantrekkelijker vinden dan een huis zonder en bereid zijn om er meer geld voor te betalen. De afgelopen vijf jaar daalde de prijs van zonnepanelen bovendien met bijna een kwart. 

Enthousiast geworden? Je checkt of het dak van je woning geschikt is en aan welke investering je moet denken, gemakkelijk met het Advies op maat Zonnepanelen. Vraag ook je installateur of de capaciteit van de elektriciteitsaansluiting geschikt is om zelf energie mee op te wekken. Is dat niet zo? Dan kun je een wijziging van de aansluiting aanvragen. Op onze pagina bereken je hoeveel dat je ongeveer kost.

Bron: Milieu Centraal

Deel dit artikel