NIEUWS
Altijd energie in Molenwaard door verplaatsen elektriciteitshuisjes Streefkerk

Streefkerk 25-10-2013

Molenwaard, 25 oktober 2013 – Dijkverbetering zorgt langs de rivier de Lek voor een veiliger woon- en leefgebied. Ook voor de energienetwerken van Stedin heeft dit positieve gevolgen. Zo worden elektriciteits- en gasstations, kabels en leidingen op initiatief van gemeenten en waterschappen verplaatst door de netbeheerder. Bijvoorbeeld in de gemeente Molenwaard waar Stedin naast de Randweg in Streefkerk twee nieuwe elektriciteitshuisjes bouwt.
  
Waterschap Rivierenland werkt aan de voorbereiding van de dijkverbetering tussen Kinderdijk en Schoonhovenseveer. De Lekdijk in Streefkerk maakt hiervan onderdeel uit. Op verzoek van het Waterschap en de gemeente Molenwaard verplaatst Stedin daarom het huidige elektriciteitshuisje op de Dorpsstraat naar een nieuwe locatie op de Randweg. Eind dit jaar worden daar twee stations daadwerkelijk in gebruik genomen en worden de gevels voorzien van beplanting.

Goed voor continuïteit elektriciteitsvoorziening Alblasserwaard

Naast een verbeterde leveringszekerheid worden ook kabels verlegd en vernieuwd, zodat er meer capaciteit is voor woningen en bedrijven in de gehele Alblasserwaard. Via deze ‘transformatorhuisjes’ wordt de elektriciteit vervoerd naar de tienduizenden klanten van Stedin in de Alblasserwaard. Een paar kilometer verderop is de netbeheerder in Langerak-Zuid ook aan de slag met het realiseren van een compleet nieuw verdeelstation.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Bron: Stedin

Deel dit artikel