Nieuws

Controlewerkzaamheden Stedin elektriciteitsnet Dordrecht Baanhoekweg

16-11-2015
Dordrecht, 16 november 2015 – Netbeheerder Stedin start dinsdag 17 november 2015 met controlewerkzaamheden nabij haar hoogspanningskabels (50 kiloVolt) op de Baanhoekweg in Dordrecht. Deze kabels zijn essentieel voor de energievoorziening van bedrijven en bewoners in de omgeving. Tijdens dit onderhoud is er geen verwachte onderbreking van de elektriciteitsvoorziening.In overleg met de gemeente Dordrecht is toestemming verleend voor de kap van drie bomen op de groenstrook naast de Baanhoekweg/Gevelingenweg, omdat de wortels het elektriciteitsnet dreigen te beschadigen. Dit werk start op dinsdag 17 november. Ter voorbereiding heeft de netbeheerder de afgelopen twee weken een aantal proefsleuven in de grond gemaakt om veilig nabij de hoogspanningskabels te kunnen werken.

Stedin neemt na de controle in overleg met de gemeente Dordrecht het besluit of andere bomen op het tracé ook gekapt moeten worden. Van het onderhoud ondervinden klanten in het betreffende gebied geen hinder.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.100 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Deel dit artikel