Nieuws

Gasonderbreking gedeelte Moordrecht volledig opgelost

Zuidplas 21-03-2013
De gasonderbreking in een klein deel van Moordrecht (gemeente Zuidplas) is donderdagavond om 20:01 uur volledig opgelost. Bij rioolwerkzaamheden werd het gasnet van Stedin beschadigd. Daardoor zaten honderddrieëntwintig huishoudens op de Uiterwaard, IJsselerf, De Twijnen, IJsselkade en een deel van het Westeinde sinds 10:10 uur zonder gas.

Om de onderbreking te verhelpen, was het noodzakelijk dat in alle woningen de gaskraan dichtgedraaid werd. Hiervoor voerden medewerkers van Stedin en onze aannemer Joulz in samenwerking met de politieeenheid Den Haag en de gemeente Zuidplas op de locatie meerdere huis-aan-huis controles uit.

Oorzaak

Bij rioolwerkzaamheden werd donderdagochtend om 08:16 uur een gasleiding geraakt. Daardoor ontstond op de Prinses Margrietstraat een gaslekkage. Om veilig de gaslevering te herstellen, moest Stedin in de omgeving de gasvoorziening tijdelijk afsluiten.

Compensatieregeling

Vanwege de duur van de gasonderbreking treedt de landelijke compensatieregeling in werking. De compensatie wordt aan getroffen bewoners automatisch uitbetaald of verrekend door Stedin naar gelang de grootte van de aansluiting en de tijdsduur dat klanten zonder gas hebben gezeten. Zij ontvangen hierover binnen 6 weken na de storing schriftelijk bericht. Meer informatie daarover staat op www.stedin.net > storingen > compensatieregeling.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

 

Deel dit artikel