Nieuws

Gasonderbreking in Hellevoetsluis opgelost

07-07-2014

Hellevoetsluis, 7 juli 2014 - Netbeheerder Stedin heeft de gasstoring in Hellevoetsluis maandag om 19:30 uur opgelost. Ook het gasnet in de Rondostraat en omgeving is schoongemaakt, defecte delen zijn vervangen en de gaslevering naar 181 klanten is hersteld.

Zaterdagavond 5 juli rond 20:30 uur had Stedin de gaslevering al bij 1.081 klanten hersteld. De levering aan de laatste groep van 181 klanten kon toen nog niet hersteld worden, omdat de gasleidingen eerst schoongemaakt en delen daarvan tot in de meterkast vervangen moesten worden. Dat hebben monteurs zondag en maandag gedaan.

Oorzaak gasstoring

Vrijdagavond is in de Rondostraat rond 22:45 uur een gasleiding beschadigd als gevolg van kortsluiting in een elektriciteitskabel. Daardoor ontstond zowel een gaslek als een stroomstoring. De gaslekkage was door Stedin zaterdag om 03:15 uur verholpen. De stroomstoring was om 08:35 uur voorbij. Vanwege de gaslekkage besloot Stedin om de kwaliteit van het gas en onze netten in deze buurt nader te onderzoeken op eventuele beschadigingen.

Veiligheid staat voorop en bij eventuele beschadigingen kunnen gasleidingen van Stedin en apparatuur in woning defect raken. Stedin wil dit uitsluiten en heeft daarom preventief de gaslevering stil gezet om controles te doen. De onderbreking betekende dat klanten geen gebruik konden maken van gastoestellen en voorzieningen voor warm water/verwarming die draaien op gas.

Samenwerking

Stedin heeft voor het herstel samen met de hulpdiensten van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de gemeente Hellevoetsluis gewerkt. Het overzicht van de gebeurtenissen kunt u vinden via deze link.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Bron: Stedin

Deel dit artikel