Nieuws

Gasstoring in Kootstertille door korte onderbreking bij Gasunie

21-01-2016
Kootstertille, 21 januari 2016 – Bewoners en bedrijven in het Friese Kootstertille (Koatstertille) hebben donderdagmiddag 21 januari 2016 tijdelijk geen gas gehad. Door een defect bij de Gasunie tussen 14:00 en 14:25 uur ontstond bij 1.057 klanten een onderbreking in de gaslevering. Er hebben zich geen onveilige situaties voorgedaan.

Een aantal klanten in dit getroffen gebied kan nog steeds een storing ervaren. In de aansluiting van de woning of het bedrijf op het gasnet zit een veiligheidsklep die dichtgevallen kan zijn vanwege deze storing. Hierdoor is de gastoevoer in het pand afgesloten. Klanten met CV’s, boilers en/of kooktoestellen die op gas werken, kunnen hiervan dan tijdelijk geen gebruik maken.

Klanten die nu geen gas hebben, kunnen dit aan netbeheerder Stedin doorgeven via het Nationaal Storingsnummer 0800 9009 (24/7). Monteurs van Stedin zijn ter plaatse om deze groep weer van gas te voorzien.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.100 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Deel dit artikel