Nieuws

Openbare verlichting Utrechtse Heuvelrug in orde

16-07-2013
Utrechtse Heuvelrug, 16 juli 2013 – De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de afgelopen dagen te kampen gehad met een defect in het schakelsysteem van de openbare verlichting. Onder andere in Driebergen-Rijsenburg heeft netbeheerder Stedin daarom de lantaarnpalen handmatig ingeschakeld. Daarom bleven in sommige delen de lampen óók overdag branden.
 
Voor een storing aan de lamp, armatuur en lantaarnpaal zelf is de gemeente verantwoordelijk. De gemeente Utrechtse Heuvelrug werkt er hard aan om deze storingen zo spoedig mogelijk verhelpen en de overlast te beperken. De gemeente geeft haar eigen aannemer opdracht om de storing op te lossen. Dat lukt niet altijd: soms is onduidelijk wat de oorzaak is van de storing.
 
Storingen aan de elektriciteitskabels die de straatlantaarn van stroom voorziet worden verholpen door netbeheerder Stedin. Stedin komt pas in actie, nadat zij op de hoogte zijn gebracht door de gemeente of haar aannemer dat de oorzaak van de storing vermoedelijk in het elektriciteitsnet zit. Dergelijke storingen zijn helaas meestal niet binnen drie werkdagen te verhelpen, omdat bijvoorbeeld een vergunning moet worden aangevraagd om de grond open te mogen maken.
 
De gemeente en Stedin hebben afspraken gemaakt over de termijn waarin een storing verholpen moet zijn, nadat deze door de aannemer bij Stedin is gemeld. De huidige storing in Utrechtse Heuvelrug duurde langer, omdat de oorzaak in het elektriciteitsnet zat. De monteurs konden de ruimte die het openbare verlichtingsnet voorziet van elektriciteit niet betreden. Het slot van deze ruimte was namelijk geforceerd. Dinsdag 16 juli is het slot gerepareerd en zal de openbare verlichting weer volledig goed functioneren.
 

Melden van een storing

Via de website www.heuvelrug.nl van  de gemeente kunt u een melding maken als:
 - de straatverlichting niet brandt;
 - een lantaarnpaal scheef staat en dreigt om te vallen;
 - het deurtje van de lantaarnpaal open staat en de bedrading zichtbaar is.
 

Belangrijke gegevens voor het oplossen van een storing

Voor het afhandelen van een klacht over de straatverlichting is het belangrijk te weten welke lantaarnpaal het niet doet. Het handigste voor ons is als u het nummer op de lantaarnpaal kunt doorgeven. Als u dit niet weet, is een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de plek van belang. Geeft u dan bijvoorbeeld door wat het huisnummer is van het gebouw dat het dichtst bij de lantaarnpaal staat.
 

Waarom brandt het licht soms overdag?

Het kan voorkomen dat de straatverlichting overdag brandt. Meestal is dit om storingen te verhelpen. De verlichting wordt op afstand ingeschakeld om na te gaan waar de storing zit en om te controleren of de storing is verholpen. Hierbij gaat niet de verlichting van één mast aan, maar wordt een 'lus' van lichtmasten (dat kunnen zelfs meerdere straten zijn) aangezet. Uiteraard wordt deze brandtijd zo kort mogelijk gehouden.
 

Contact

Voor vragen of meer informatie, staat Stedin u mondeling, schriftelijk en digitaal graag te woord. Stedin is iedere werkdag telefonisch tussen 08:00 uur en 18:00 uur te bereiken op 088 896 39 63. Maar u kunt uw vraag ook online stellen via e-mail, Twitter (@stedin) of facebook.com/stedinnetbeheer. Zie hiervoor www.stedin.net/contact.

Bron: Stedin

Deel dit artikel