Nieuws

Aansturing openbare verlichting Hoeksche Waard door Stedin hersteld

17-10-2014

Hoeksche Waard, 17 oktober 2014 - Stedin heeft de aansturing van de openbare verlichting in de Hoeksche Waard vrijdag 17 oktober hersteld. Vanaf zaterdag 11 oktober kwamen er meldingen binnen bij de netbeheerder dat de straatverlichting te vroeg inschakelde en eveneens te vroeg weer uit ging in de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen. Een aantal dagen liet Stedin de verlichting permanent – dus ook overdag – branden om een verlichte leefomgeving te bieden en tegelijkertijd het defect te traceren.

Stedin begon donderdagavond 16 oktober met het herstel van de automatische aansturing, nadat diverse testen succesvol waren verlopen. Vanaf donderdagavond werd de handmatige bediening stopgezet en zowel op afstand als op de locaties gecontroleerd of de verlichting daadwerkelijk automatisch op de juiste tijden aan en weer uit ging. Ook de komende periode houdt de netbeheerder deze 'verscherpte bewaking' in stand.

Stedin heeft de leverancier van de aansturing aansprakelijk gesteld voor de schade zoals de extra kosten voor het branden van de verlichting overdag. Een goed verlichte omgeving is van het grootste belang. Daarom biedt Stedin haar excuses aan voor eventuele ontstane overlast als gevolg hiervan.

Uw melding draagt bij aan een snelle oplossing

Voor een storing aan de lamp, armatuur en de lantaarnpaal zelf is de gemeente verantwoordelijk. De gemeente geeft haar eigen aannemer opdracht om vervolgens de storing op te lossen. Wanneer blijkt dat het gaat om een storing aan de elektriciteitskabels die de straatlantaarn van stroom voorzien, moet netbeheerder Stedin de storing verhelpen. Stedin komt in actie, zodra de gemeente of haar aannemer heeft aangegeven dat de oorzaak van de storing vermoedelijk in het elektriciteitsnet zit.

De gemeente en Stedin streven naar een snelle oplossing van storingen en vragen daarbij uw hulp. Ziet u een kapotte lamp of lampen, meld dit dan direct bij de gemeente (of haar aannemer). Bij de meeste gemeenten kan dit zowel telefonisch als op de website of via sociale media, bijvoorbeeld onder de naam meldpunt woonomgeving of openbare ruimte.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.000 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Deel dit artikel