Nieuws

Stedin wenst haar klanten warme winterdagen toe

01-01-0001

Rotterdam, 24 januari 2013 - Met de winter in aantocht wil elektriciteits- en gasnetbeheerder Stedin graag dat al haar klanten er warmpjes bij zitten. Soms is dit door afsluiting niet het geval. Daarom geeft Stedin wat tips om, nog voor dat het gaat vriezen, te zorgen voor warme winterdagen.

Wanneer wordt er afgesloten?

  • Bij fraude of onveilige situaties
  • Wanneer klanten geen energieleverancier hebben. Bijvoorbeeld, omdat de rekening aan de energieleverancier structureel niet of te laat wordt betaald of als klanten de betalingsregeling of de verplichtingen in het kader van een schuldsaneringsregeling niet nakomen bij de energieleverancier 

Hoe wordt afsluiting voorkomen?

  • Zorg voor een veilige meterkast. Verbreek geen zegels en laat alleen een erkend installateur aan de elektrische installatie werken
  • Betaal de energierekening aan de leverancier op tijd. Lukt dit niet, trek dan tijdig aan de bel bij de leverancier. Er kan dan misschien een  betalingsregeling worden getroffen. Bel hiervoor het telefoonnummer dat op de nota staat
  • Sluit tijdig een nieuwe leveringsovereenkomst af, als de energieleverancier voornemens is het leveringscontract te beëindigen of bij verhuizing naar een ander pand.

Houd er rekening mee dat een energieleverancier meerdere dagen nodig heeft om uw aanmelding te verwerken en bij ons te registreren. Controleer bij uw nieuwe leverancier of deze uw aanmelding tijdig bij ons kan verzorgen. U vindt een overzicht van alle leveranciers op www.energiekamer.nl.

Toch afgesloten?

Wanneer de reden van afsluiten is weggenomen, dan sluit Stedin binnen drie werkdagen weer aan.

Meer hulp nodig?

Neem dan contact op met een instantie voor schuldhulpbemiddeling. Zij kunnen helpen om de financiële situatie op orde te brengen. Als u een uitkering krijgt van de Sociale Dienst dan kunt u voor schuldhulpbemiddeling terecht bij uw Gemeentelijke Sociale Dienst. Wacht niet te lang met het aanvragen hiervan.

Contact

Voor vragen of meer informatie, staat Stedin u mondeling, schriftelijk en digitaal graag te woord. Stedin is iedere werkdag telefonisch tussen 08:00 uur en 18:00 uur te bereiken op 088 896 39 63. Maar u kunt uw vraag ook online stellen via e-mail, Twitter of Facebook.  Zie hiervoor www.stedin.net/contact.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Deel dit artikel