Nieuws

Straatverlichting Amersfoort Vathorst en Hooglanderveen tijdelijk permanent aan

22-10-2015
Amersfoort, 22 oktober 2015 – Stedin en de gemeente Amersfoort laten de openbare verlichting in een groot deel van de wijken Vathorst en Hooglanderveen tot en met maandag 26 oktober tijdelijk dag en nacht branden. Daarmee kan een storing opgelost worden zonder dat bewoners en bedrijven ’s nachts last hebben van een donkere omgeving. De storing zit in een verbinding tussen de kabels van het eigen openbaar verlichtingsnet van de gemeente en het energienet van Stedin.

De straatverlichting in Vathorst en Hooglanderveen is sinds maandag 19 oktober verstoord. Inmiddels heeft netbeheerder Stedin de verlichting handmatig aangezet. Hierdoor brandt de verlichting tot maandagochtend 26 oktober zowel ’s nachts als overdag. Op maandag 26 oktober heeft Stedin alle benodigde materialen binnen om samen met de aannemer van de gemeente Amersfoort de storing te kunnen herstellen. Daarna kan de verlichting weer normaal en automatisch aan- en uitgeschakeld worden. 
 

Wie doet wat bij openbare verlichting?

Goedwerkende straatverlichting is een gedeelde verantwoordelijkheid van gemeente en de netbeheerder. Voor een ‘bovengrondse’ storing aan bijvoorbeeld de lamp of lantaarnpaal zelf is de gemeente verantwoordelijk. In Amersfoort zijn de kabels van de openbare verlichting deels in eigendom en beheer van Stedin en gedeeltelijk bij de gemeente zelf.

Netstoringen zijn helaas meestal niet direct te verhelpen en duren vaak meerdere dagen. Bijvoorbeeld omdat eerst de omwonenden moeten worden geïnformeerd over de geplande stroomonderbreking vanwege de reparatie aan het net. Ook is vaak de aanvraag van een vergunning nodig, om de grond open te mogen maken.

 

Geef het door bij de gemeente Amersfoort

Zowel de gemeente als netbeheerder Stedin willen storingen graag zo snel mogelijk verhelpen. U kunt daarbij helpen door kapotte verlichting direct te melden bij het Meldpunt Woonomgeving. Dat kan door te bellen naar 14 033 of door uw melding door te geven via www.amersfoort.nl aan het Meldpunt Woonomgeving.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.100 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Deel dit artikel