Nieuws

Stroomstoring Provenierswijk in Rotterdam opgelost

Rotterdam 11-03-2013
Een deel van de Provenierswijk tussen de Walenburgerweg en de Stationssingel heeft op zaterdagavond 9 maart last gehad van stroomuitval. De oorzaak was een defecte kabel aan de Stationssingel. Netbeheerder Stedin heeft dezelfde avond het defecte deel weten te traceren. Vervelend voor bewoners en ondernemers, omdat zo’n uitval altijd onverwacht is en grote impact heeft.

De stroomstoring begon op zaterdagavond om 19:00 uur en was om 24:00 uur voor tweederde van de zeshonderd klanten opgelost. Om 01:00 uur hadden de laatste klanten weer elektriciteit. Monteurs van Stedin hadden langere tijd nodig voor de reparatie, omdat de defecte kabel verbrand was.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Bron: Stedin / Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Deel dit artikel