Nieuws

Wateroverlast en uw energievoorziening

05-12-2013

Rotterdam, 5 december 2013 – Het KNMI heeft donderdag 5 december voor een deel van Nederland een tijdelijk weeralarm afgegeven. Als gevolg van de zware storm, kan er tot en met vrijdag 6 december mogelijk op beperkte schaal ook wateroverlast zijn. Op dit moment zijn er geen uitzonderlijke problemen met de energienetten van Stedin. 
 
Gas- en elektriciteitsnetbeheerder Stedin heeft preventief maatregelen genomen om een continue en veilige energievoorziening in stand te houden. Zo controleren wij in ons hele verzorgingsgebied of verdeelstations watervrij zijn en worden lager gelegen delen extra in de gaten gehouden.
 
Heeft u geen gas en/of elektriciteit of ruikt u een gaslucht? Neem direct een veilige afstand en informeer Stedin via het gratis telefoonnummer 0800-9009 (24 uur per dag bereikbaar).
 

Water in uw woning of bedrijf

 
Als er water in uw woning of bedrijf komt, geeft Stedin het dringende advies om een aantal handelingen te verrichten om gevaarlijke situaties te voorkomen. Schakel de elektriciteit in uw woning of bedrijf uit als water in de buurt komt van stopcontacten, stekkerdozen, snoeren etc. Dat kunt u doen door de hoofdschakelaar in uw meterkast uit te zetten.
 
Voor de gaslevering geldt dat u juist niets hoeft te doen. U kunt de gaskraan in uw woning en/of bedrijf normaal open laten. Op die manier kan er geen water in de gasleiding komen en blijft de levering in stand.
 

Wateroverlast 13 oktober 2013

 
Op zondag 13 oktober hadden delen van ons verzorgingsgebied overlast door water vanwege extreme regenval. Op enkele reguliere, lokale stroomstoringen waren er geen grote problemen met de energienetten.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Bron: Stedin

Deel dit artikel