Nieuws

Werkzaamheden Stedin aan gasleidingen Sliedrecht Stationsweg

30-11-2015
Sliedrecht, 30 november 2015 – Stedin start dinsdag 8 december 2015 met werkzaamheden aan haar gasleidingen onder de Stationsweg in Sliedrecht. Onderhoud door de netbeheerder is nodig voor de continuïteit van de energievoorziening en om toekomstige gaslekken te voorkomen. Medio januari zijn de werkzaamheden afgerond. De Stationsweg blijft door de inzet van tijdelijke verkeersregelaars gewoon toegankelijk voor verkeer en omwonenden.


Stedin werkt tot en met januari 2016 aan het verbeteren van het gasnet op
de Stationsweg in Sliedrecht. (FOTO: © Stedin / Frank Hanswijk)


Op donderdag 3 december is er om 19:00 uur een informatiebijeenkomst voor omwonenden in het CMVJ-gebouw op de Stationsweg 29 in Sliedrecht. Op vrijdag 4 december starten de voorbereidende werkzaamheden. Op dinsdag 8 december start het daadwerkelijk onderhoud door Stedin. Volgens een schema zal de gastoevoer naar de woningen maximaal acht uur worden afgesloten. Hierover zijn de bewoners persoonlijk geïnformeerd.

Het afgelopen jaar heeft Stedin in overleg met de gemeente Sliedrecht onderzoek verricht naar de meest optimale manier om de continuïteit van de gaslevering te garanderen. Hieruit blijkt dat het 're-linen' van het gasnet de beste methode is die bovendien voor de minste overlast zorgt. Hierbij wordt de bestaande gasleiding aan de binnenzijde versterkt. Na het uitharden van deze nieuwe laag worden de aansluitleidingen naar de woningen en bedrijven toe gecontroleerd op gasdichtheid en wordt de gaslevering hervat.

‘Graafwerkzaamheden vanwege specifieke onderhoudsmethode beperkt’

Wethouder Hanny Visser (openbare ruimte), gemeente Sliedrecht: ,,Het grootste voordeel voor alle partijen is dat de graafwerkzaamheden bij deze techniek beperkt blijven en er dus weinig overlast voor omwonenden is. Daarnaast blijft Sliedrecht via de Stationsweg gewoon goed bereikbaar.’’

Judith Koole, Stedin’s directeur klant & markt: ,,De veiligheid en continuïteit van de energievoorziening heeft voor Stedin de hoogste prioriteit. We willen in de gemeente Sliedrecht een goede gast zijn en daarom is gekozen voor een onderhoudsmethode die zo min mogelijk overlast voor omwonenden en verkeer oplevert.’’

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met Stedin op telefoonnummer 088 8 963 963, via Twitter @stedin of Facebook via www.facebook.com/stedinnetbeheer.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.100 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Deel dit artikel