Nieuws

Werkzaamheden Stedin aan verdeelstations Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee 22-04-2013
Stedin werkt in het weekend van 27 en 28 april aan het elektriciteitsnet op Goeree-Overflakkee. De werkzaamheden vinden plaats in de verdeelstations van de netbeheerder aan de Oudelandsedijk in Middelharnis en aan de Langeweg in Stellendam en starten op zaterdagochtend en duren tot en met zondagavond.

Het is een bewuste keuze om deze werkzaamheden juist in het weekend te laten plaatsvinden. Dan is er namelijk minder afname van stroom en dus ook minder kans op stroomuitval tijdens de werkzaamheden. Ook in het weekend van 20 en 21 april werkte Stedin al aan het net.

Waarom zijn deze werkzaamheden nodig?

Netbeheerder Stedin is sinds 2007 gestart met uitbreiding en vervanging van de elektriciteitsnetten op Goeree-Overflakkee. Er worden diverse vernieuwingen aan het elektriciteitsnet gerealiseerd, zoals verzwaren van middenspanningskabels, het ontkoppelen van lokale netten en het verhogen van de capaciteit van de bestaande hoogspanningslijn van Klaaswaal naar Goeree-Overflakkee.

Naast het vervangen en uitbreiden van kabels vinden er ook investeringen plaats door het moderniseren en uitbreiden van de verdeelstations Middelharnis, Stellendam en Ooltgensplaat. Ook start in 2013 de bouw van een nieuwe (150kV) achttien kilometer lange hoogspanningsverbinding van Middelharnis naar Geervliet op Voorne-Putten.

wat betekent dit voor onwonenden?

In de weekenden van zaterdag 20 tot en met zondag 21 april en zaterdag 27 april tot en met zondag 28 april zullen er meer activiteiten plaastvinden in en rondom de stations. Bijvoorbeeld veel werkverkeer. Qua geluidsoverlast is de impact gering. Er wordt geen zwaar materieel gebruikt.

De kans op een stroomonderbreking is gering. Uiteraard proberen we dit te voorkomen. Als er problemen optreden met uw stroomvoorziening neemt u dan contact op met Stedin via het gratis nationaal storingsnummer: 0800 – 9009. Tijdens grotere stroomstoringen kunt u ons ook volgen op twitter via @stedin en deze website.

algemene informatie over deze werkzaamheden

Wilt u algemene informatie over deze werkzaamheden neemt u dan contact op met het gratis telefoonnummer 0800 – 02 62 62 40800 – 02 62 62 4 tijdens kantooruren of via stedin@nb-promotions.nl.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Bron: Stedin

Deel dit artikel