Burgemeester Cromstrijen krijgt primeur slimme meter

16-12-2013

Numansdorp, 16 december 2013 – Burgemeester Jan Luteijn van de gemeente Cromstrijen ontvangt vandaag, als eerste van de 37.000 adressen in de Hoeksche Waard, een slimme energiemeter van Stedindirectielid Henk Blom. Nog voor de officiële sleuteloverdracht van de nieuwbouwwoning in Numansdorp plaatsvindt, zorgt netbeheerder Stedin dat de woning van de burgemeester is voorzien van  de nieuwe generatie gas- en elektriciteitsmeters.
 
,,Ik kijk ernaar uit om met de slimme meter inzicht en controle over het energieverbruik in mijn nieuwe woning te krijgen", zegt burgemeester Luteijn van de gemeente Cromstrijen. ,,Daarmee kan ik energie besparen. Dat zorgt voor een lagere energierekening en draagt bovendien bij aan een beter milieu.’’

Inzicht in energieverbruik

 Een slimme meter is een digitale energiemeter die automatisch iedere twee maanden meterstanden doorgeeft aan de netbeheerder. Klanten kunnen met de slimme meter  realtime inzicht krijgen in het energieverbruik. Dit kan door de slimme meter te combineren met een webapplicatie of een display. De slimme meter vergroot daarmee het inzicht in het energieverbruik. Dit kan een forse energiebesparing opleveren.

Grootschalige meterwissel

Europese regelgeving heeft bepaald dat minimaal tachtig procent van alle adressen in Nederland in 2020 een slimme meter moet hebben. Stedin start daarom in januari 2014 met de grootschalige plaatsing van digitale gas- en elektriciteitsmeters bij al haar klanten. Consumenten en kleinzakelijke klanten in de Hoeksche Waard krijgen de primeur. In de periode januari tot en met juni 2014 worden in alle gemeenten in de Hoeksche Waard de traditionele, analoge gas- en elektriciteitsmeter(s) vervangen door slimme meters. Meer informatie over dit project is te lezen op www.stedin.net/hoekschewaard.
 

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Bron: Stedin

Deel dit artikel