NIEUWS
Houtense wethouder Van Liere neemt slimme meters Stedin thuis in gebruik

02-10-2015
Houten, 2 oktober 2015 – Netbeheerder Stedin is begin september gestart met het grootschalig aanbieden van slimme energiemeters in delen van de gemeente Houten. Wethouder Michiel van Liere ontving vrijdag 2 oktober uit handen van Stedin’s programmamanager Rob Martens zelf een slimme gas- en elektriciteitsmeter om thuis zijn energieverbruik te volgen en zo makkelijker energie te besparen.


Stedin monteur Nury Kooij, wethouder Michiel van Liere en Rob Martens, 
Stedin's programmamanager slimme meters. (FOTO: Stedin / Sicco van Grieken)

Tot en met december 2015 vervangt de netbeheerder bij bijna 16.000 huishoudens en kleinzakelijke klanten in Houten de traditionele meters door slimme energiemeters. Stedin startte in postcodegebied 3991 en ruim 2300 huishoudens in Houten Zuid-West kregen de primeur.

,,Ik ben blij met deze ontwikkeling en vind het leuk dat ik nu zelf aan de beurt ben", zei Van Liere tijdens de installatie van de slimme meters door Stedinmonteur Nury Kooij. ,,De slimme meter geeft onze inwoners de kans om veel meer inzicht te krijgen in het energieverbruik en de besparingsmogelijkheden. Dat is goed voor het milieu én de portemonnee natuurlijk. Daar kan ik nu ook zelf mee aan de slag!’’

Grootschalige meterwissel in Houten

Europese regelgeving heeft bepaald dat in 2020 op alle adressen in Nederland een slimme meter aangeboden moet zijn. Stedin is daarom in januari 2015 gestart met de grootschalige plaatsing van digitale gas- en elektriciteitsmeters bij haar klanten in de provincies Zuid Holland en Utrecht.

De slimme meter

De slimme meter wordt de komende jaren in heel Nederland aangeboden. Netbeheerders investeren in hun netwerken om mee te gaan met de huidige technologische toepassingen en voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen. De slimme meter heeft de mogelijkheden die aansluiten bij de huidige en toekomstige eisen aan de energievoorziening. Slimme meters geven iedere twee maanden automatisch meterstanden door aan de netbeheerder. 

Meer informatie is te lezen op www.stedin.net/slimmemeter. Heeft u andere vragen? Stedin is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:00-18:00 uur via het telefoonnummer: 088 - 89 63 9 63.

2 november: energiemarkt over besparing voor inwoners Houten

Maandag 2 november is een energiemarkt over energiebesparing voor alle inwoners van Houten in het gemeentehuis. Deze avond wordt georganiseerd door Stedin, gemeente Houten en NMU. Daarnaast zijn diverse stands aanwezig van andere organisaties zoals aanbieders van energiebesparende maatregelen en energieverbruiksmanagers, Bleeve (digitale energieloket) en diverse ervaringsdeskundigen.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.100 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Deel dit artikel