NIEUWS
Uw veiligheid voorop. Meld vermoedens illegale hennepteelt

Rotterdam 02-02-2015
Rotterdam, 2 februari 2015 – Illegale hennepkwekerijen in woonwijken lijken onschuldig, maar zijn het niet. Door gerommel met de energieaansluiting en onveilige elektrische bedrading is de kans op kortsluiting en brand groot. Een op de vijf branden ontstaan door geknoei met elektriciteit. Netbeheerder Stedin strijdt daarom samen met gemeenten en politie tegen energiefraude en onveilige situaties als gevolg van hennepkwekerijen.

,,Iedere dag worden wij geconfronteerd met levensgevaarlijke, illegale energieconstructies doordat henneptelers knoeien met de elektriciteitsaansluiting in vaak vochtige ruimtes. Een groot risico, niet alleen voor de kweker of bewoner, maar ook voor de vaak onwetende buren”, aldus Hoofd fraudebestrijding bij Stedin Peter van ’t End.

Uw melding draagt bij aan een veilige leefomgeving

Samen met gemeenten en politie zet Stedin vol in op een prettige leefomgeving met een veilige en betrouwbare energievoorziening. Heeft u vermoedens van een hennepkwekerij bij u in de buurt, meld dit dan direct via Misdaad Anoniem 0800 – 7000 of via onze website. Met uw melding kunnen wij effectiever opsporing doen en bijdragen aan een leefbare en veilige buurt.


Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.400 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.


Deel dit artikel