NIEUWS
Periodieke controles gasnet door Stedin in diverse gemeenten

14-03-2014

Netbeheerder Stedin is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van duizenden kilometers elektriciteitskabel en gasleidingen in de provincies Zuid-Holland, Utrecht en de regio’s Noord-Oost Friesland, Weert, Amstelland en Kennemerland. Om de kwaliteit van de gasnetten optimaal te houden, controleert Stedin tussen maart en oktober dit jaar in diverse gemeenten het gasnet. Dit is een periodieke en preventieve controle.

De controles zijn in de gemeenten Amersfoort, Bergambacht, Cromstrijen, Dongeradeel, Dordrecht, Den Haag, De Ronde Venen, Goeree Overflakkee, Gorinchem, Heemskerk, Wijk aan Zee, Beverwijk, Halfweg en Haarlemmerliede-Spaarnwoude, Hellevoetsluis, Lansingerland, Montfoort, Nieuwegein, Ouderkerk, Papendrecht, Rotterdam, Schoonhoven, Stichtse Vecht, Vlist, Weert, Zuidplas.

De Nederlandse netten behoren tot de veiligste netten ter wereld. In totaal beheert Stedin zo’n 24.000 kilometer gasleidingen die tenminste iedere vijf jaar preventief door de netbeheerder worden gecontroleerd. Daarnaast legt Stedin nieuwe infrastructuur aan en worden jaarlijks tientallen kilometers gasleiding vervangen.

Controle tot aan de voordeur

Gasnetcontroleurs lopen dit jaar tussen maart en oktober in de genoemde gemeenten het gehele gasnetwerk af. Zowel op straat, maar ook tot aan de voordeur van woningen en bedrijven. De medewerkers zijn uitgerust met een met gps-navigatie en een sleepmat voorzien van een gasdetector.

Ruikt u een gaslucht? Neem dan direct contact op met Stedin via het Nationaal Storingsnummer gas & elektriciteit: 0800-90090800-9009. Dit gratis telefoonnummer is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar. 

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Bron: Stedin

Deel dit artikel