NIEUWS
Schiedamse wijken Groenoord en Nieuwland aardgasvrij

Schiedam 21-04-2017

Deze week tekende Stedin een intentieovereenkomst met de gemeente Schiedam om de wijken Groenoord en Nieuwland aardgasvrij te maken. Ook energiebedrijf Eneco, corporatie Woonplus Schiedam en de Zuid-Hollandse Gedeputeerde Han Weber zetten hun handtekening onder deze overeenkomst. Directeur Klant en Markt Joep Weerts was er namens Stedin. Weerts: ‘In 2050 willen we in Nederland niet meer afhankelijk zijn van aardgas. Daarom kijken we nu al naar alternatieven voor ons aardgasnetwerk. Dat kunnen wij niet alleen. Wij vinden het geweldig dat zoveel partijen hiervoor de handen ineen willen slaan.

De partijen gaan niet alleen met elkaar onderzoeken op welke wijze het vervangen van aardgas het beste kan gebeuren. Er wordt een klankbordgroep van bewoners betrokken bij het onderzoek. De resultaten van deze studie worden eind 2017 verwacht. Het initiatief vloeit voort uit de Green Deal die een dertigtal gemeenten eerder dit jaar sloten om Nederland aardgasvrij te maken. Eerder sloot Stedin al een green deal met Zoetermeer


Ondertekenaars Green Deal Schiedam

Over Stedin

Duurzame energie voor iedereen. Daar werkt Stedin elke dag aan. Zodat onze ruim twee miljoen klanten kunnen wonen, werken en leven in de meest stedelijke en industriële regio van Nederland: de provincie Utrecht en het grootste deel van Zuid-Holland. Want juist in ons verzorgingsgebied is de energie-infrastructuur complex en de afhankelijkheid van energie groot. Met zo’n 3000 medewerkers werken we aan een duurzaam energiesysteem waarin steeds meer lokaal wordt opgewekt. Een systeem dat ook in de toekomst betrouwbaar en betaalbaar is. En dat we kunnen doorgeven van generatie op generatie.

Deel dit artikel