NIEUWS
Stedin betrouwbare partner NSS

Den Haag 27-03-2014

Maandag 24 en dinsdag 25 maart heeft het Nucleair Security Summit (NSS) plaatsgevonden in Den Haag. Een bijeenkomst tussen 58 wereldleiders om afspraken te maken om nucleair terrorisme te voorkomen. Hoewel Den Haag beschikt over een zeer betrouwbare energievoorziening, heeft netbeheerder Stedin zich voorafgaand en tijdens het evenement goed voorbereid om calamiteiten te voorkomen of de impact hiervan te minimaliseren.

In de voorbereiding op het NSS is Stedin door het ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte gebracht van de aard en omvang van dit tweedaagse evenement. Aan de netbeheerder is gevraagd alles in het werk te stellen om een veilige en continue levering van energie in Den Haag te garanderen.

Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag: “Als burgemeester van de internationale stad van vrede en recht ben ik fier op alle partijen die deze wereldtop mogelijk hebben gemaakt. Netbeheerder Stedin is van cruciaal belang voor een veilige en continue energievoorziening. Ook tijdens deze top waarbij de hele wereld meekeek.”

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Bron: Stedin

Deel dit artikel