NIEUWS
Stedin controleert administratie elektriciteitsaansluiting bij kleine groep klanten

06-08-2015
Rotterdam, 6 augustus 2015 – Netbeheerder Stedin controleert voor een kleine groep klanten de administratieve capaciteit van hun elektriciteitsaansluiting. Door onopgemerkte, foutieve invoer in het verleden is de daadwerkelijke geïnstalleerde capaciteit anders dan in de administratie is vermeld. Uit nader onderzoek blijkt dat dit bij 0,06% van de twee miljoen klanten het geval is. Stedin informeert alle betrokken klanten voor 1 oktober 2015 hierover per brief en verzoekt hen om gegevens door te geven voor verificatie en correctie van de registratie.Na enkele meldingen en nader onderzoek door Stedin blijkt dat in beperkte mate klanten een andere capaciteit voor hun aansluiting op het elektriciteitsnet hebben dan oorspronkelijk aan Stedin is doorgegeven ter administratie. Tegenwoordig worden de aansluitingen met behulp van barcodes geregistreerd, zodat de kans op dit soort fouten is geminimaliseerd.

,,Klanten moeten kunnen vertrouwen dat op de nota van de energieleverancier de juiste transportkosten in rekening worden gebracht. Bij deze kleine groep klanten komt de aansluiting die daadwerkelijk in de meterkast aanwezig is, niet overeen met wat in onze administratie staat. Dat gaan we uiteraard volledig rechtzetten’’, zegt Judith Koole directeur Klant & Markt van Stedin.

Correctie administratie en compensatie transportkosten

Stedin corrigeert voor de betrokken klanten de registratie in de administratie en compenseert de eventueel teveel betaalde transportkosten voor elektriciteit volledig, inclusief wettelijke rente en met terugwerkende kracht tot en met 2009. De transportkosten voor elektriciteit, gebaseerd op de capaciteit van de aansluiting, werden in dat jaar landelijk ingevoerd.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.100 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Deel dit artikel