NIEUWS
Stedin en Zeist danken weggebruikers voor geduld

Zeist 21-01-2014
Ongeveer 300 automobilisten, fietsers en wandelaars op de Panweg werden maandag 20 januari verrast met een zakje Hernhutterkoekjes. Deze kregen ze overhandigd door wethouder Verkeer Johan Varkevisser en Tamar Biersma, manager Klant & Aansluiting bij Stedin. De gemeente en Stedin deelden de Zeister koekjes uit om de weggebruikers te danken voor hun geduld tijdens de werkzaamheden van vorig jaar aan de Panweg en aan de gasleidingen eronder.


De reacties op de symbolische ‘koekjesactie’ waren heel positief. Zo werd door diverse weggebruikers opgemerkt dat de Panweg mooier en veiliger is geworden. Een enkele keer werd ook opgemerkt dat het werk wel lang heeft geduurd.

 

Dankbrief

Varkevisser en Biersma hebben daarnaast een dankbrief gestuurd aan bewoners en ondernemers van het gebied rond de Panweg. Een citaat uit de brief: ,,U heeft waarschijnlijk in meer of mindere mate hinder ervaren van het werk aan en onder de Panweg. De gemeente en Stedin willen u daarom hartelijk danken voor uw geduld en medewerking in deze periode.''

Varkevisser: ,,Het werk aan de Panweg duurde helaas langer dan we wilden. We kijken goed naar de lessen die we kunnen leren. Enkele daarvan passen we al toe bij de voorbereiding van nieuwe wegwerkzaamheden.”

 

Verbetering

Varkevisser: ,,De Panweg is nu verkeersveiliger, krijgt een groenere aanblik en het verkeer kan er beter doorstromen. Gasleidingen en een deel van de riolering zijn vervangen. De Panweg kan nu weer enkele tientallen jaren mee. We hopen dat ook de omwonenden en verkeersdeelnemers de nieuwe Panweg als een verbetering zien.”

De Panweg is alweer enige tijd in gebruik. Tot aan maart vinden nog enkele afrondende werkzaamheden plaats, zoals het planten van struiken en bomen. Over ongeveer een jaar evalueert de gemeente de effecten van de aanpassingen. Ook de Dijnselburgerlaan is van een nieuw jasje voorzien.

 

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.
Bron: Stedin / Gemeente Zeist

Deel dit artikel