NIEUWS
Stedin installeert slimme meter bij 500.000ste klant

12-01-2016
Capelle aan den IJssel, 12 januari 2016 - Netbeheerder Stedin heeft op 12 januari bij de 500.000ste klant slimme energiemeters geplaatst. Mevrouw Kraaivanger uit Capelle aan den IJssel is de gelukkige. Zij ontving van Judith Koole, Stedin’s directeur Klant en Markt, een slimme meter en een grote bos bloemen. Stedin is in 2015 begonnen met het kosteloos, grootschalig aanbieden van slimme gas- en elektriciteitsmeters. Tot en met 2020 gaat de netbeheerder bij haar twee miljoen klanten langs om de digitale energiemeters te installeren. 

Stedin 500.000ste klant slimme meter
vlnr: monteur Leandro Sapulette, Stedin directeur Klant en Markt; Judith Koole en mevrouw Kraaivanger (FOTO: Stedin / Sicco Pictures)

Judith Koole reageert namens Stedin verheugd op het behalen van deze mijlpaal. ,,Dit is een enorme operatie. Per dag zijn honderden monteurs in ons gebied bezig om de nieuwe gas- en elektriciteitsmeters te installeren. Dit betekent dat er per week bij zo’n 6.000 klanten meters worden geplaatst. Dat is goed nieuws, want we zien dat onze klanten intensiever dan ooit tevoren met energie bezig zijn. Met beter inzicht in het energieverbruik door de slimme meter en energieverbruiksmanagers kiezen zij bewust voor milieu en hun portemonnee.’’

Stedin heeft al slimme meters aangeboden in nagenoeg heel Nieuwegein en Houten en in de gehele Hoeksche Waard. Op dit moment zijn monteurs bezig in de gemeentes Amersfoort, Rotterdam, Delft, Dordrecht, Capelle aan den IJssel en Utrechtse Heuvelrug. Verwachting is dat eind 2016 ruim 800.000 klanten energie kunnen gaan besparen met hulp van de slimme meter.    

De slimme meter zorgt voor energiebewustzijn

De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt Nederlanders de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie en geld te besparen. Minder uitstoot van CO2 is een prominent thema in de energiewereld. De slimme meter helpt hierbij. 

Eerder onderzoek dat Stedin liet uitvoeren, toonde aan dat klanten gemiddeld ruim zes procent op hun energierekening kunnen besparen door de slimme meter te koppelen aan een energieverbruiksmanager en hun verbruik actief te monitoren. Meer informatie is te lezen op www.stedin.net/slimmemeter. 

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.100 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Deel dit artikel