NIEUWS
Stedin installeert ruim 60.000 slimme meters bij klanten in Rotterdam

Rotterdam 17-06-2016
Netbeheerder Stedin is eind vorig jaar gestart met het grootschalig aanbieden van slimme meters in Rotterdam. Tot nu toe zijn er ongeveer 61.000 slimme meters geïnstalleerd. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt Rotterdammers de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. Op dit moment plaatst Stedin slimme meters op het Noordereiland. Daarna volgen IJsselmonde, Kralingen, de Tarwewijk en Oud-Charlois.

´Rotterdam is een uitdagend gebied om slimme meters te plaatsen. We komen bij veel mensen over de vloer en zien daarom uiteenlopende situaties. Zo zijn er bijvoorbeeld veel oude gebouwen met oude installaties. We moeten daarom maatwerk bieden aan de klant zodat de slimme meter in ieder huishouden gebruikt kan worden´, zegt directielid Judith Koole van Stedin.  

Dagelijks werken 50 Stedinmonteurs in Rotterdam

Stedin vervangt sinds eind 2015 in Rotterdam, bij bijna 300.000 huishoudens en klein-zakelijke klanten, traditionele energiemeters door slimme energiemeters. Bij ruim 60.000 klanten is de slimme meter inmiddels geïnstalleerd. Soms treffen de monteurs van Stedin de klant niet thuis aan of blijkt de meterwissel technisch niet uitvoerbaar. Dat gebeurde tot nu toe bij ongeveer 23.000 klanten. Stedin voert haar werkzaamheden in Rotterdam uit met ruim 50 monteurs per dag. Rotterdam is groot, daarom is Stedin zeker nog tot 2018 bezig met het aanbieden van de slimme meter. Op dit moment biedt Stedin slimme meters aan op het Noordereiland. Later dit jaar volgen Kralingen, IJsselmonde, de Tarwewijk en Oud-Charlois. 

De slimme meter

De slimme meter wordt de komende jaren in heel Nederland aangeboden. Netbeheerders investeren in hun netwerken om mee te gaan met de huidige technologische toepassingen en om voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen. De slimme meter sluit aan op toekomstige eisen aan de energievoorziening. Slimme meters geven iedere twee maanden automatisch meterstanden door aan de netbeheerder. Meer informatie is te lezen op www.stedin.net/slimmemeter. 

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.100 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Deel dit artikel