NIEUWS
Stedin investeert in elektriciteitsnetten binnenstad Delft

03-09-2013

Delft, 3 september 2013 – Diep onder de grond en verscholen achter gesloten deuren liggen de energienetwerken van Stedin. De gezellige binnenstad van Delft met zijn Koninklijke allure, de Technische Universiteit en de ruim 96.000 inwoners zijn allemaal afhankelijk van deze veilige en betrouwbare gas- en stroomvoorziening. De komende maanden investeert Stedin wederom om de netten van Delft op kwalitatief hoog niveau te houden.

Stedin is al jaren nauw betrokken bij alle bouwwerkzaamheden in de stad die een directe impact hebben op de ondergrondse voorzieningen. De komende periode werkt de netbeheerder echter in en om haar eigen verdeelstation Nieuwelaan. Daar  realiseert Stedin  meer capaciteit voor inwoners en ondernemers van Delft en een op afstand bedienbaar net. Stedin investeert ruim zes miljoen euro in dit project.

Henk Blom, directielid Stedin: "De binnenstad van Delft is een complexe werkomgeving met veel stadvernieuwing. Daarom investeert Stedin niet alleen in veilige en betrouwbare energienetten, maar ook in een goede relatie met haar stakeholders. Alleen samen met betrokken partijen zoals gemeente, provincie én de bewoners kan Stedin bij complexe projecten een moderne en betrouwbare energievoorziening waarmaken."

Op afstand bedienbaar en meer capaciteit

Het 25/10 kiloVolt verdeelstation aan de Nieuwelaan wordt volledig geautomatiseerd. Het Bedrijfsvoeringcentrum (BVC) van Stedin kan het netwerk daardoor op afstand monitoren en bedienen, waardoor adequaat kan worden gereageerd op eventuele uitval. 

Vanwege de gestegen vraag naar elektriciteit in het gebied wordt ook de capaciteit van het net vergroot. Dit is nodig gezien de recente en toekomstige ontwikkelingen in dit gebied zoals de bouw van Technopolis, de renovatie en uitbreiding van  winkelcentrum De Hoven en de bouw van 1500 woningen en de nodige kantoorruimten in de stad.

Modern en robuust elektriciteitsnet

Begin 2015 zijn de werkzaamheden rondom station Nieuwelaan gereed. Met de aanpassingen creëert Stedin een moderne en robuuste energievoorziening voor zowel de binnenstad van Delft, als de nieuwe spoortunnel, de TU, het stadskantoor, het Reinier de Graaf Gasthuis en de Delftse wijken Molenbuurt en Vrijeban en de wijken Waterbuurt, Brasserhout en Delfgauw.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Bron: Stedin 

Deel dit artikel