NIEUWS
Stedin ondertekent Green Deal met Zoetermeer

29-03-2017
Rotterdam, 30 maart 2017 - Gisterenmiddag ondertekende Joep Weerts, directeur Klant en Markt, namens Stedin een Green Deal met de gemeente Zoetermeer om de wijk Palenstein aardgasvrij te maken. Zoetermeer is een van de dertig gemeenten die begin deze maand de Green Deal met het Rijk sloot. Naast de Zoetermeerse wethouder Kuiper en Stedin wordt deze Green Deal ondertekend door drie woningbouwcorporaties: Vidomes, De Goede Woning en Vestia.

Weerts: ‘Met z’n allen hebben we afgesproken dat we in Nederland vanaf 2050 huizen niet meer op aardgas aansluiten. Dat betekent dat we nu al aan de slag moeten met die transitie. Ik ben blij dat wij deze stap hebben gezet. Met de woningbouwcorporaties en de gemeente gaan we nu onderzoeken hoe Palenstein aardgasvrij kunnen maken”. 


FOTO: Putter Creatieve Communicatie

Nul op de meter

In het onderzoek worden verschillende maatregelen en mogelijkheden onderzocht, zoals Nul op de Meter woningen, waarbij het doel is dat een woning evenveel (of meer) energie opwekt dan verbruikt wordt. Ook wordt gekeken naar wat de maatregelen opleveren voor de bewoners, bijvoorbeeld een comfortabelere woning en een lagere energierekening. 

Weerts: “Stedin speelt als beheerder van de gas- en elektriciteitsinfrastructuur een belangrijke rol. Wij zullen in samenspraak met andere betrokken partijen aanpassingen aan de verschillende infrastructuren uitvoeren die uiteindelijk leiden tot de uitfasering van het gasnetwerk en eventuele aanpassingen voor het elektriciteitsnetwerk in de wijk”.

Over Stedin

Duurzame energie voor iedereen. Daar werkt Stedin elke dag aan. Zodat onze ruim twee miljoen klanten kunnen wonen, werken en leven in de meest stedelijke en industriële regio van Nederland: de provincie Utrecht en het grootste deel van Zuid-Holland. Want juist in ons verzorgingsgebied is de energie-infrastructuur complex en de afhankelijkheid van energie groot. Wij werken aan een duurzaam energiesysteem waarin steeds meer lokaal wordt opgewekt. En dat we kunnen doorgeven van generatie op generatie. 

Deel dit artikel