NIEUWS
Stedin plaatst slimme energiemeters in gehele Hoeksche Waard

10-12-2013

Hoeksche Waard, 9 december 2013 – Stedin start in januari 2014 met de grootschalige plaatsing van digitale gas- en elektriciteitsmeters. Consumenten en kleinzakelijke klanten in de volledige Hoeksche Waard krijgen deze primeur. Het gaat in totaal om 37.000 aansluitingen in de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen.
 
Op grond van internationale regelgeving moet minimaal tachtig procent van alle adressen in Nederland in 2020 een zogenoemde slimme meter hebben. Stedin plaatste de afgelopen jaren bij nieuwbouw woningen, renovaties en op aanvraag al slimme meters bij haar klanten. In de periode januari tot en met juni 2014 worden in alle gemeenten in de Hoeksche Waard de traditionele, analoge gas- en elektriciteitsmeter(s) vervangen door slimme meters.

Inzicht in energieverbruik

Een slimme meter is een digitale energiemeter die automatisch, iedere twee maanden, meterstanden doorgeeft aan de netbeheerder. De slimme meter vergroot voor klanten het inzicht in het energieverbruik. Uit onderzoek blijkt dat inzicht in het energieverbruik een forse energiebesparing mogelijk maakt. Ook geeft een slimme meter beter zicht op de hoeveelheid zelf opgewekte energie door zonnepanelen, wind of een HRe-ketel.
 
De slimme meter kan door klanten zelfs worden benut om realtime inzicht te krijgen in het energieverbruik. Dit kan door de slimme meter te combineren met een webapplicatie of een display. Meer informatie over dit project is te lezen op www.stedin.net/hoekschewaard.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Bron: Stedin

Deel dit artikel