NIEUWS
Stedin sluit tijdens de kerstperiode niet af

Rotterdam 15-12-2016
Stedin en de andere energienetbeheerders sluiten van zaterdag 17 december tot en met Nieuwjaarsdag elektriciteit en gas niet af. Consumenten die geen energieleverancier meer hebben, bijvoorbeeld door een betalingsachterstand, moeten eigenlijk worden afgesloten. Daar maken de netbeheerders tijdens de feestdagen een uitzondering op. Voor klanten die illegaal energie aftappen of op andere wijze frauderen, geldt deze uitzondering niet. 
 
Niet afsluiten in de winter

In de winter zijn de netbeheerders altijd terughoudend met het afsluiten van klanten. Bij minimaal twee aaneengesloten dagen met vorst sluit de netbeheerder niet af. Tenzij er sprake is van fraude of gevaarlijke situaties. Grootzakelijke klanten zoals industrie en grotere bedrijven worden tijdens deze periode wel afgesloten. Meer over hoe afsluiting is te voorkomen en het afsluitbeleid van Stedin staat op www.stedin.net/afsluitbeleid.

  
Stedin sluit liever helemaal geen consumenten af. Het is een zeer ingrijpende gebeurtenis, die voorkomen kan worden door op tijd te betalen.
Judith Koole, directeur Klant en Markt Stedin

Kerstactie Geef Energie
Netbeheerders mogen klanten alleen een aansluiting laten behouden als er een contract is met een energieleverancier. Als een contract wordt opgezegd door een leverancier, omdat een grote betalingsachterstand is ontstaan, wordt na meerdere waarschuwingen afgesloten. Joyce Prins en Gabriële Arens uit Den Helder hebben een kerstactie ‘Geef Energie’ opgezet. Met energieleveranciers Eneco, Nuon, Essent en EnergieDirect is afgesproken dat donateurs de betalingsachterstand van gezinnen kunnen voldoen. Hiermee wordt een mogelijke afsluiting tijdens de kerstperiode voorkomen. ,,Een sympathieke actie, die we van harte ondersteunen’’, zegt Judith Koole, directeur Klant en Markt van Stedin. ,,Stedin sluit liever helemaal geen consumenten af. Het is een zeer ingrijpende gebeurtenis, die voorkomen kan worden door op tijd te betalen.’’ Meer informatie over de kerstactie is te vinden op www.facebook.com/GeefEnergie.  

Over Stedin
Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.100 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Deel dit artikel