NIEUWS
Stedin start met aanbieden van slimme meters in Capelle aan den IJssel

22-12-2015
Capelle aan den IJssel, 22 december 2015 - Netbeheerder Stedin is gestart met het grootschalig aanbieden van slimme energiemeters in de gemeente Capelle aan den IJssel. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt Nederlanders de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. Huishoudens en kleinzakelijke klanten in Schollevaar-Zuid en Oostgaarde-Noord hebben de primeur.

Stedin | Slimme Meter

Een slimme meter van Stedin (FOTO: Stedin)

Stedin vervangt de komende periode bij bijna 25.000 huishoudens en kleinzakelijke klanten in de gemeente Capelle aan den IJssel de traditionele meters door slimme energiemeters. Stedin is gestart in de wijken Schollevaar-Zuid en Oostgaarde-Noord in de postcodegebieden 2907 en 2905. Ruim 6.600 huishoudens in die wijken hebben hier de primeur. Eind dit jaar gaat de netbeheerder vervolgens verder in de wijk Schollevaar-Noord.

Minder uitstoot van CO2 is een prominent thema in de energiewereld. De slimme meter helpt hierbij. Eerder onderzoek dat Stedin liet uitvoeren, toonde aan dat klanten gemiddeld ruim zes procent op hun energierekening kunnen besparen door de slimme meter te koppelen aan een display en hun verbruik actief te monitoren. Zo helpt de slimme meter bij het verminderen van de uitstoot en het energiebewustzijn van de klant.   

,,Onze klanten zijn intensiever dan ooit tevoren met energie bezig. Met beter zicht op het energieverbruik door de slimme meter, zonnepanelen op het huis, een HRe ketel en een elektrische auto, kiezen zij bewust voor milieu en hun portemonnee’’, aldus directielid Judith Koole van Stedin. 

Grootschalige meterwissel in Capelle aan de IJssel

Europese regelgeving heeft bepaald dat in 2020 op alle adressen in Nederland een slimme meter aangeboden moet zijn. Stedin is daarom in maart 2015 gestart met de grootschalige plaatsing van digitale gas- en elektriciteitsmeters bij haar klanten in de provincies Zuid-Holland en Utrecht. 

De slimme meter

De slimme meter wordt de komende jaren in heel Nederland aangeboden. Netbeheerders investeren in hun netwerken om mee te gaan met de huidige technologische toepassingen en voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen. De slimme meter heeft de mogelijkheden die aansluiten bij de huidige en toekomstige eisen aan de energievoorziening. Slimme meters geven iedere twee maanden automatisch meterstanden door aan de netbeheerder. Meer informatie is te lezen op www.stedin.net/slimmemeter. 

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.100 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Deel dit artikel