NIEUWS
Stedin start met aanbieden van slimme meters in Dordrecht

03-12-2015
Dordrecht, 3 december 2015 - Netbeheerder Stedin is gestart met het grootschalig aanbieden van slimme energiemeters in de gemeente Dordrecht. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt Nederlanders de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. Huishoudens en kleinzakelijke klanten in Stadspolders en Vogelbuurt hebben de primeur.

Stedin | Slimme Meter

Een slimme meter van Stedin (FOTO: Stedin)

Tot eind 2017 vervangt de Stedin bij bijna 50.000 huishoudens en kleinzakelijke klanten in de gemeente Dordrecht de traditionele meters door slimme energiemeters. Stedin is gestart in de wijken Stadspolders en Vogelbuurt in de postcodegebieden 3312 en 3315. Ruim 9.200 huishoudens in die wijken hebben de primeur. Eind dit jaar gaat de netbeheerder vervolgens verder in Dordrecht Merwelanden.

,,Onze klanten zijn intensiever dan ooit tevoren met energie bezig. Met beter zicht op het energieverbruik door de slimme meter, zonnepanelen op het huis, een HRe ketel en een elektrische auto, kiezen zij bewust voor milieu en hun portemonnee’’, aldus directielid Judith Koole van Stedin. 

Grootschalige meterwissel in Dordrecht

Europese regelgeving heeft bepaald dat in 2020 op alle adressen in Nederland een slimme meter aangeboden moet zijn. Stedin is daarom in maart 2015 gestart met de grootschalige plaatsing van digitale gas- en elektriciteitsmeters bij haar klanten in de provincies Zuid-Holland en Utrecht. 

De slimme meter

De slimme meter wordt de komende jaren in heel Nederland aangeboden. Netbeheerders investeren in hun netwerken om mee te gaan met de huidige technologische toepassingen en voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen. De slimme meter heeft de mogelijkheden die aansluiten bij de huidige en toekomstige eisen aan de energievoorziening. Slimme meters geven iedere twee maanden automatisch meterstanden door aan de netbeheerder. Meer informatie is te lezen op www.stedin.net/slimmemeter. 

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.100 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam

Deel dit artikel