NIEUWS
Stedin stelt afsluitingen van energie tijdens kerstvakantie uit

21-12-2015
Rotterdam, 21 december 2015 – Tot en met vrijdag 1 januari 2016 gaan Stedin en de andere Nederlandse energienetbeheerders terughoudend om met het afsluiten van elektriciteit en gas. Consumenten zonder contract bij een energieleverancier worden tijdens deze periode niet afgesloten. Voor klanten die illegaal energie aftappen of op andere wijze frauderen, geldt deze uitzondering niet.
 


,,Het afsluiten van energie is een terechte, maar voor consumenten zeer ingrijpende gebeurtenis. Daarom is het goed dat er een mogelijkheid is om dit net als tijdens een vorstperiode op te schorten’’, aldus Judith Koole, directeur klant & markt van Stedin. Grootzakelijke klanten zoals industrie en grotere bedrijven worden tijdens deze periode wel afgesloten. Meer over het reguliere afsluitbeleid van Stedin is te lezen op www.stedin.net/afsluitbeleid.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.100 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Deel dit artikel