NIEUWS
Stedin vernieuwt elektriciteitsstation in monumentale watertoren Schoonhoven

17-07-2013
Schoonhoven, 17 juli 2013 – Netbeheerder Stedin is in de gemeente Schoonhoven begonnen met de uitbreiding en vernieuwing van het elektriciteitsstation in de monumentale watertoren. Hiermee realiseert Stedin voor inwoners en ondernemers in Schoonhoven een robuuster elektriciteitsnet met meer capaciteit en leveringszekerheid.
 
Het elektriciteitsstation in de vijftig meter hoge watertoren in Schoonhoven stamt uit de jaren ’50. Het station wordt gerenoveerd en voorzien van een nieuwe, zwaardere transformator. Hierdoor is er nu en in de toekomst voldoende energie beschikbaar voor eventuele uitbreiding of toekomstige nieuwbouw in de omgeving. 

Stedin: meer dan een eeuw beheerder van energienetten

Stedin beheert al meer dan een eeuw tienduizenden stations en evenzoveel kilometer elektriciteitskabels en gasleidingen in haar netgebied.
 
In samenspraak met partners zoals gemeenten zorgen we voor een goed beheer van onze locaties
zegt manager realisatie Ron van Vuuren van Stedin.

Die locaties variëren van hypermoderne nieuwbouw tot historische locaties als gemalen, molens en watertorens. Altijd staat voor ons de continuïteit en veiligheid van energietransport voorop. Uiteraard met oog voor de omgeving en met respect voor de geschiedenis.

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Bron: Stedin 

Deel dit artikel