NIEUWS
Vervolg Stedin-programma Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee 06-09-2013
Goeree-Overflakkee, 6 september 2013 –Stedin realiseert het komende jaar weer een nieuwe mijlpaal op weg naar een robuust en veilig elektriciteitsnetwerk op Goeree-Overflakkee. Tot en met 2014 vervangt en verzwaart de netbeheerder in totaal 85 kilometer elektriciteitskabel. De verbeteringen zijn onderdeel van het Stedin investeringsprogramma van meer dan €100 miljoen euro dat in 2007 op het eiland begonnen is.  

De werkzaamheden voor dit project richten zich in de tweede helft van 2013 vooral op Oostflakkee. Daar wordt in het derde kwartaal gestart met het vervangen en verzwaren van de kabels. Vervolgens gaat Stedin in het vierde kwartaal in Goedereede en omgeving verder. In totaal wordt er tot eind 2014 op Goeree-Overflakkee nog  85 kilometer kabel vervangen en worden honderdtwintig bijbehorende elektriciteitshuisjes gemoderniseerd. 

De netbeheerder heeft de afgelopen jaren al diverse vernieuwingen gerealiseerd zoals het ontkoppelen van lokale netten en het verhogen van de capaciteit van de bestaande hoogspanningslijn van Klaaswaal naar Goeree-Overflakkee. Ook werden tientallen kilometers zogenoemde middenspanningskabels vervangen en verzwaard, zodat er meer capaciteit en bij eventuele uitval omleidingsmogelijkheden zijn. Vanaf september wordt aan dat laatste project nog eens 85 kilometer toegevoegd.
 

Modernisering verdeelstations en uitbreiden netwerk

Naast het vervangen van de kabels werkt Stedin ook aan haar verdeelstations. Op Goeree-Overflakkee worden in Stellendam en Ooltgensplaat twee nieuwe 50/13 kiloVolt  stations gebouwd, het bestaande station in Middelharnis is inmiddels al volledig gemoderniseerd. Bovendien komt er vanuit Geervliet op Voorne-Putten en Middelharnis onder het Haringvliet door een volledig nieuwe ondergrondse hoogspanningslijn. 

De capaciteit van het Stedin-netwerk op het eiland wordt daardoor veel groter en is klaar voor de toekomst. Schommelingen in de vraag naar en het aanbod van energie door de aanwezigheid van toeristen in de zomer, de grote hoeveelheid aanwezige windmolens en de verdere toename daarvan in de toekomst vormen dan geen probleem meer.
 

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Bron: Stedin 

Deel dit artikel