NIEUWS
Wethouder van Oud-Beijerland blij met slimme meters op huisadres

10-03-2014
Wethouder Johan van Buuren van de gemeente Oud-Beijerland ontving vandaag uit handen van Stedin-directeur Henk Blom officieel een slimme gas- en elektriciteitsmeter. Netbeheerder Stedin plaatst al vanaf januari deze nieuwe generatie gas- en elektriciteitsmeters in de Hoeksche Waard. Vandaag ook op het huisadres van de wethouder.

"Ja, ik ben blij met deze ontwikkeling en vind het leuk dat ik nu zelf aan de beurt ben", zegt wethouder van Buuren van de gemeente Oud-Beijerland. De slimme meter geeft onze inwoners de kans om veel meer inzicht te krijgen in het energieverbruik en de besparingsmogelijkheden. Dat is goed voor het milieu én de portemonnee natuurlijk!

Grootschalige meterwissel

In de periode januari tot en met juni 2014 worden op 37.000 adressen in alle gemeenten in de Hoeksche Waard de traditionele, analoge gas- en elektriciteitsmeter(s) vervangen door slimme meters. Een slimme meter is een digitale energiemeter die automatisch, iedere twee maanden, meterstanden doorgeeft aan de netbeheerder. De slimme meter vergroot voor klanten het inzicht in het energieverbruik. Uit onderzoek blijkt dat inzicht in het energieverbruik een forse energiebesparing mogelijk maakt. Ook geeft een slimme meter beter zicht op de hoeveelheid zelf opgewekte energie door zonnepanelen, wind of een HRe-ketel. Meer informatie over dit project is te lezen op www.stedin.net/hoekschewaard

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Bron: Stedin

Deel dit artikel