NIEUWS
Zestien energietalenten starten hun carrière bij netbeheerder Stedin

20-08-2013
Rotterdam, 20 augustus 2013 – Zestien energietalenten starten vanaf 1 september hun carrière bij Stedin. De netbeheerder zoekt voor haar Talenten Opleidingsprogramma (TOP) onlangs afgestudeerde hbo-studenten techniek of ICT. Via een op maat gemaakt traject leidt Stedin, genomineerd voor de titel ‘Beste Werkgever van Nederland 2013’, de talenten in drie jaar op tot specialist.
 
Die specialisten heeft Stedin hard nodig om nu én in de toekomst altijd energie voor haar klanten te hebben. Met twee miljoen consumenten en zakelijke klanten heeft de netbeheerder een grote verantwoordelijkheid voor een continue en veilige energievoorziening in de Randstad en de regio’s Noordoost Friesland, Weert, Amstelland en Kennemerland. Ook werkt Stedin volop aan nieuwe infrastructuur zoals het stoomnet in de Rotterdamse Haven.

Talenten leren van ervaren Stedinmedewerkers en worden specialist

De energietalenten worden in drie jaar tijd opgeleid tot specialist. Bijvoorbeeld in het dagelijkse beheer van de gas- en elektriciteitsnetten als operationeel netcoördinator of bedrijfsvoerder bij het controlecentrum. Anderen kozen om klaargestoomd te worden als projectleider of voor een functie bij Asset Management, de afdeling waar Stedin de investeringen in de netten bewaakt, uitdenkt en voor uitvoering gereed maakt.

De komende jaren verwacht de netbeheerder een natuurlijke uitstroom van personeel op bijvoorbeeld hogere technische functies.

We zoeken dus jonge energietalenten die ons netwerk letterlijk in handen nemen. Zij kunnen veel leren van ervaren medewerkers die hen persoonlijk begeleiden. Zo waarborgen we de kennis bij het bedrijf
zegt Niekalbert Butz manager HRM van Stedin.
 
Studenten met een hbo-opleiding techniek of ICT die voor augustus 2014 hun diploma behalen, kunnen ook volgend jaar weer instromen in het Talenten Opleidingsprogramma.
 

WerkenbijStedin.net

Meer weten over werken bij Stedin? Stedin zoekt altijd getalenteerde medewerkers die het vernuft hebben om de Randstad in beweging te houden. Neem het belangrijkste energienetwerk van Nederland in handen en kijk voor actuele vacatures op www.werkenbijstedin.net.
 

Over Stedin

 
Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Bron: Stedin 

Deel dit artikel